Blog

1 januari 2018

Op 27 januari gaat Judith 10 km hardlopen tijdens Run for KiKa Amsterdam voor team Run voor Ruurd. Ruurd is een 16-jarige jongen die al 3 jaar een ongelijke strijd tegen botkanker levert. Het trainen doe ik zelf, bij het laten stijgen van mijn sponsorteller voor KiKa heb ik je hulp nodig.

KiKa gelooft in actieve oplossingen. Daarom organiseert KiKa ieder jaar: Run for KiKa; een serie populaire hardloopevents, waaraan ook ik dit jaar meedoe. En dat betekent: nog meer geld voor belangrijk wetenschappelijk onderzoek naar kinderkanker.

Samen helpen we kinderkanker de wereld uit. Ga ook voor de missie van KiKa!

“Ik moet zelf trainen voor de Run, maar jouw ondersteuning is onmisbaar”. Ga naar www.runforkika.nl/sponsor-nu selecteer mijn naam en vul het sponsorformulier in.

Alvast heel erg bedankt! Sportieve groet, Judith Blankstein

 

12 maart 2017, voorbereidingen voor de 60 van Texel. In het Paasweekend gaan we met onze loopgroep van OSM ’75 in estafettevorm met 4 lopers de 60 km van Texel volbrengen. Momenteel volop in training om voldoende kilometers in de benen te krijgen. Vanmorgen, in de zon, een prachtig parkoers met heuvels, mul zand en smalle bospaadjes van 12 kilometer gelopen.

 

 

 

 

 

 

 

4 nov 2016, Dag van de Fysiotherapeut.  Judith volgde met ruim 1500 fysiotherapeuten lezingen over wetenschap, vakinhoud, innovatie en ondernemerschap, ging aan de slag in workshops en bekeek de laatste innovaties en producten op de beursvloer. De opening met sprekers Esther Vergeer over doorzettingsvermogen en het omgaan met tegenslagen en KNGF-voorzitter Guusje ter Horst presenteerde tijdens de opening de resultaten van het onafhankelijk Motivaction-onderzoek naar de tevredenheid van fysiotherapeuten over de contracten die ze van zorgverzekeraars voorgelegd krijgen en de handelwijzen die zij hanteren. Ter Horst: “Het onderzoek toont aan dat fysiotherapeuten zwaar lijden onder de control drift van zorgverzekeraars. Een drift die niets te maken heeft met kwaliteit en alles met kostenbesparingen die uiteindelijk ten koste van patiënten gaat. Ik ga de uitkomsten van dit onderzoek inzetten bij de onderhandelingen met zorgverzekeraars”. 

 

10 juli 2015, 4 weken vakantie, zeilen op de Oostzee. Ik heb het volste vertrouwen in een goed verloop op de praktijk voor de komende weken door mijn collega’s Brigitte, Anton, Liesbeth en voor ontspanningsmassage Wilma Wormgoor. Op de maandagen is de praktijk gesloten. Voor afspraken bel of mail naar mijn collega’s. Ik wens iedereen een goede zomer.

 

Op 25 juni 2015 teamoverleg; Liesbeth Vermeer introduceert zichzelf uitgebreid en laat een stukje praktijk zien/ervaren betreft van Dixhoorn en ontspanningsoefeningen zodat we allen beter inzicht hebben wat Liesbeth voor de Straatweg kan betekenen betr. adem- en ontspanningstherapie. Liesbeth is voorlopig op de vrijdagen in de praktijk. Er liggen in alle behandelkamers visitekaartjes van Liesbeth. Patiënten kunnen 06-55805482 bellen voor een afspraak.

 

In oktober 2014 schafte de praktijk 2 kettlebells van 4 kg aan. Hiermee kan functioneel geoefend worden; hoe draag ik een zware boodschappentas? Ook zijn spierkrachtoefeningen in de strekketen mogelijk waarbij tegelijkertijd de core stability getraind wordt.

kettlebells

Op 29 oktober 2014 volgde Judith bijscholing als manueel therapeut over degeneratie (dunner en zwakker worden) van de tussenwervelschijf. Opmerkelijke punten waren; degeneratie treedt op vanaf het 20ste levensjaar en wordt versneld door roken en overgewicht. Een gezonde leefstijl en voldoende bewegen (zie de Nederlandse Beweegnorm) onderhoudt de tussenwervelschijven. Onze praktijk biedt ondersteuning hierin.

 

Op 1 oktober 2014 volgde Judith bijscholing als manueel therapeut over gewrichtskraakbeen, de smering hiervan en artrose. Opmerkelijke punten waren; behoud van stevig kraakbeen ontstaat door belasting. Artrose ontstaat bij onderbelasting. Gedoseerd bewegen, zoals in onze praktijk aangeboden wordt, versterkt het kraakbeen en vermindert de pijn.

 

Op 1 september 2014 volgde Judith bijscholing als fysiotherapeut over hardloopblessures. Hierbij werd een ketengerichte aanpak geleerd. Op de lopende band in de praktijk kan het hardlooppatroon geanalyseerd worden. Daarna zullen waar nodig gewrichten gemanipuleerd worden; spierrek- en spierkrachtoefeningen aangeboden worden; gedoseerde opbouw van het hardloopschema geadviseerd worden.

 

Op 5 mei 2014 verscheen in de Volkskrant een artikel “Manueel therapeut kraakt Nationaal Ballet” naar aanleiding van het tv-programma Bloed, zweet en blaren. Hierin wordt gewaarschuwd voor cervicale (nek) manipulaties en gevaar voor ernstige schade. Bij de vorm van manuele therapie methode van der Bijl, die Judith hanteert, hoeft men zich geen zorgen te maken; tijdens de passieve bewegingen blijft zij binnen de fysiologische grenzen van het gewricht. Dus geen gekraak, wel meer bewegingsvrijheid!

 

Op 24 april 2014 hadden we ons eerste teamoverleg. De samenwerking en het onderling doorverwijzen kwamen uitgebreid aan bod. Afsluitend een gezellige borrel om op de doorstart van praktijk de Straatweg te klinken.

 

Sinds april 2014 wordt in de fitnessruimte getraind met de TRX banden. Spierkrachttraining wordt gecombineerd met balans en coördinatie.

TRX 1

Op 16 april 2014 een bijscholing voor manueel therapeuten waarbij de hand en de voet theoretisch en praktisch uitgelicht werken. De puntjes op de i bij de manipulaties. Op de foto de handwortelbeentjes op MRIbeeld.

handwortelbeentjes

Op 12 april 2014 bezocht Judith Blankstein het NVMT congres in Rotterdam. Een interessant programma voor manueel therapeuten over de chronische pijn patiënt. In de pauze was er een rondleiding in de Kuip.

In onze praktijk worden ook muzikanten behandeld met houdingsproblemen of pijnklachten tijdens het musiceren. Samen zoeken we naar oplossingen, hierbij worden oefeningen gebruikt uit het handzame boek van A. Samama, Musiceren zonder pijn.

dwarsfluit