Nieuws

1 mei  2020

Coronacrisis-3 Post- Lockdown

Goed nieuws! Je kunt weer terecht voor een behandeling in onze fysiotherapiepraktijk. We houden ons daarbij aan de richtlijnen van het RIVM en het KNGF (beroepsvereniging fysiotherapeuten). Vanwege jouw en onze gezondheid hanteren we de volgende voorwaarden:

 1. Kom niet als je één of meer symptomen hebt die op Corona kunnen wijzen: verkoudheid, hoesten, kuchen of niezen, loopneus, keelpijn, verhoging of koorts, kortademigheid, hoofdpijn, branderige ogen, moeheid, je ziek voelen of diarree.
 2. Kom alleen en maximaal 5 minuten voor je afspraak, wacht eventueel buiten of in je auto.
 3. Neem een badlaken en eventueel je eigen oefenmateriaal mee.

Wij nemen de aanbevolen hygiënische maatregelen en we proberen zoveel mogelijk op 1,5 meter afstand te blijven. Wij dragen zonodig een mondmasker en handschoenen. Een verwijzing van de huisarts is niet nodig.

Het is ook het mogelijk om een video-consult of via de telefoon advies te krijgen.

24 maart  2020

Coronacrisis-2

Naar aanleiding van scherpere maatregelen vanuit de regering op 23 maart zijn we genoodzaakt de praktijk fysiek te sluiten. Wij vinden het heel vervelend dat we onze patiënten alleen nog op afstand kunnen helpen!

De mogelijkheden zijn; bel of mail ons met je vragen en klachten. Ook als je vragen hebt over “Hoe blijf ik in beweging?”. “Wat kan ik zelf doen om gezond te blijven?” Via de mail of (video) bellen en onze huiswerkapp helpen we jullie zo goed mogelijk.

We hopen in april de praktijk weer te kunnen openen.

Veel gezondheid gewenst!

15 maart  2020

Coronacrisis-1

De behandelingen gaan door. Mogelijk volgen andere berichten in de komende dagen.

Zie wel onderstaande punten alstublieft!

Als u voor een behandeling komt, bent u de enige in de wachtkamer. Heel af en toe met twee maar een afstand van anderhalve meter is zeker mogelijk.

Algemene maatregelen:

– Wij verzoeken u behalve de buitendeur geen deurklinken aan te raken. Dat doen wij voor u.

– Bij binnenkomst zullen wij u nog in de wachtkamer vragen naar uw gezondheid en overleggen samen of de behandeling door kan gaan

– Als u verkouden, keelpijn, hoofdpijn en/of koorts heeft verzoeken wij u dringend om NIET naar de praktijk te komen

– Wij schudden geen handen

– Er zijn extra hygiëne maatregelen van kracht, was uw handen bij binnenkomst in het keukentje

– Wij vragen alle patiënten een eigen handdoek mee te nemen

Telefonisch contact of online oefenschema:

Heeft u een blessure/klachten, maar lijkt het u niet verstandig om naar de praktijk te komen dan bieden wij de mogelijkheid tot telefonisch contact, telefonisch adviezen of instructies of kunnen u eventueel een online oefenschema opstellen.

19 oktober 2019

De jaarlijks terugkerende theorie- en praktijklessen van het reanimeren en AED-gebruik. Onder de professionele begeleiding van Hans Stevens in het prachtige skills-lab van het St. Antoniusziekenhuis Leidsche Rijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is reanimatiecursus-100x80.jpg

9 oktober 2019

Met veel enthousiasme hebben de leden van wandelgroep van OSM ’75 uit Maarssen deelgenomen aan de Valpreventie-ochtend. Deze ochtend werd georganiseerd door Judith en Anton van fysiotherapiepraktijk De Straatweg. De ochtend begon met een informatief en interactief verhaal over het vallen (en voorkomen ervan) door Anton Vácha, specialist in Valpreventie. Daarna werd er in twee groepen een weetjes en beweging-stimulerend spel gespeeld. De andere groep liep een hindernissparcours, moeilijker gemaakt door multitasking. Als afsluiting liep de hele groep buiten de wandeltest van 1 kilometer onder het toeziend oog van Judith. Een leerzame en sportieve ochtend voor iedereen!Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is valpreventie-Anton-100x79.jpg

17 september 2019

Een heerlijk dagje bijscholing over voorkomen van hardloopblessures. Theorie en praktijkles van Yvonne Bontekoning; erg interessant. Naast blessurebehandeling nu ook handvatten om een loopanalyse te doen en vervolg- blessures te voorkomen. Maak een afspraak met Judith en kom in hardloopkleding!Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is hardloopblessures-100x98.jpg

maart 2019

Als een patiënt klachten vrij is en we de behandelingen afsluiten sturen we iedereen een enquête van qualiview. Het is belangrijk om dit in te vullen, aangezien we onze kwaliteit willen bewaken en zorgverzekeraars hier ook naar kijken.

En gelukkig zijn we zijn door onze patiënten beoordeeld met een 8,9 gemiddeld!

januari 2019

Wij werken met de Zorgapp! (voorheen de Afsprakenapp). De Zorgapp geeft een dag vóór je afspraak een herinneringsberichtje én via de app kun je je huiswerkoefeningen bekijken. Deze oefeningen worden door je behandelaar ingevoerd, je krijgt verduidelijking door video’s en de herhalingen worden weergegeven. Zodat jij, samen met ons, snel weer beter bent. Download hiervoor ná je eerste afspraak de Zorgapp.

januari 2019

Ook voor 2019 heeft Fysiotherapiepraktijk de Straatweg weer contracten afgesloten met alle Zorgverzekeraars. Ondanks de strenge regels van Zorgverzekeraars willen we geen cliënten in de kou zetten. Meld je aan bij ons en bespreek de mogelijkheden van Beweegzorg (fysio- en/of oefentherapie) uit jouw aanvullende pakket.

december 2018

In Beweging

Al weer 3 maanden geleden is met groot succes het project In Beweging gestart. Namens fysio de Straatweg is Judith Blankstein hierin actief als projectleider.  In Beweging is een onderdeel van Welzijn op Recept en bedoeld voor kwetsbare bewoners uit Utrecht Noordwest.

Kenmerken van een In Beweging deelnemer:

 • heeft grote achterstand tot (fysiek) bewegen
 • is wel gemotiveerd om wekelijks te gaan bewegen
 • voelt hierbij ernstig weerstand door een problematiek met een emotionele, mentale of fysieke oorzaak

Kortom: de stap zelf naar het reguliere beweegaanbod is nog te groot.

Wat doet In Beweging; een veranderproces in gang brengen bij deze bewoner door middel van samen bewegen. Met kleine stapjes  werkt de beweegcoach samen met de bewoner aan zelfvertrouwen, positieve gezondheid en zo mogelijk naar actieve participatie in beweeggroepen. Voorop staat plezier, focus op het zelf opgestelde doel en zelfstandigheid.

Alle zorgprofessionals uit de wijk kunnen doorverwijzen naar;

Janette.brouwer@sportutrecht.nl

https://www.defysiotherapeut.com/goed-verzekerd/zorgpolis-2019/

april 2018

https://www.runnersweb.nl/training/7-fouten-die-iedereen-maakt-bij-het-rekken.htm?utm_source=Wekelijkse_Nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=20180417&utm_content=ABON

Een zeer interessant artikel over het hoe en waarom van het rekken.

maart 2018

Rugpijn wordt vaak erger wanneer je bepaalde bewegingen maakt. Soms is het zelfs zo dat er een uitstralende pijn is naar andere lichaamsdelen, zoals naar armen en benen. Bij McKenzie therapie wordt een duidelijk beeld geschetst van de mechanische klacht. Deze therapie heeft als doel om klachten zo snel mogelijk te laten verdwijnen, maar er ook voor te zorgen dat deze in de toekomst zo min mogelijk terugkeren. U leert met enkele eenvoudige oefeningen uw klachten zelf te verbeteren om uw herstel zo veel mogelijk te bespoedigen. Mascha heeft in november en maart de opleiding Mc Kenzie rug en nek afgerond en gaat hier nu enthousiast mee aan de slag.

februari 2018

Op 14 en 15 februari  heeft Mascha  de cursus schouderklachten bij prof. dr. Ann

Cools, een specialist op dit gebied, gevolgd.

1 januari 2018

Beweegtherapie bij artrose van heup en knie in 2018 in 

de basisverzekering.

Graag breng ik deze verandering onder de aandacht;

 • Bij artrose van heup of knie worden m.i.v. 1 januari 2018 op verwijzing van huisarts of specialist maximaal de eerste 12 behandelingen per 12 maanden vergoed uit de basisverzekering voor fysio- of oefentherapie. Verlenging voor meer behandelingen via een aanvullende verzekering kan.
 • Deze behandelingen vallen onder het verplicht eigen risico.
 • Is er na de periode van 12 maanden opnieuw een artroseklacht in heup of knie aanwezig dan kan bovenstaande werkwijze herhaald worden.
 • De behandelingen worden gegeven volgens het Artroseproject. Naast individuele doelen en een oefenprogramma is er aandacht zijn voor een gezonde leefstijl. Zo nodig wordt er samen met de beweegmakelaar een warme overdracht gedaan naar een gepaste sportactiviteit.

30 november 2017

Wat betekent bewegen voor jou???

24 november 2017

Vrijdag 24 november hebben Anton Vácha en Judith Blankstein de Dag van de Fysiotherapeut (DvdF) bezocht. Energiek, enthousiast, vrolijk en geïnteresseerd. Zo laten de bijna 2000 bezoekers van de Dag van de Fysiotherapeut zich het best omschrijven. De enorme opkomst markeert een zich sterk ontwikkelende bedrijfstak, met zorg voor zorg en zorgen over zorg. DvdF 2017 had een sterk inhoudelijk programma met topsprekers van binnen en buiten de branche. Daarnaast kregen de bezoekers een breed aanbod met praktische workshops waarin deelnemers kennismaken met nieuwe behandelingen en toepassingen.

18 november 2017

Zaterdag 18 november hebben Liesbeth Vermeer en Judith Blankstein, altijd op zoek naar vruchtbare samenwerking, 2 proeflessen gevolgd bij sportschool D & D. Dit staat voor Dea & Delfi, deze 2 dames hebben in oktober hun sportschool Fit Flex Fun geopend aan de Nijverheidsweg 16. Liesbeth en Judith hebben een les Pilates en Functionele training meegedaan om kennis te maken. Daarnaast kun je bij D & D terecht voor Personal Training, Voedingsadvies, Zumba en Hardlopen. Dea & Delfi zijn sterk in persoonlijke begeleiding met passie en kennis van zaken in kleine groepen.

We hopen op een mooie samenwerking. Kijk voor meer informatie op www.fitflexfun.nl

16 november 2017

In de afgelopen 2 weken heeft Judith Blankstein, fysiotherapeut en ambassadeur van de Buurtfitness, de sportgroepen van de Buurtfitness in buurthuis de Uithoek bezocht. Zij heeft hier, met dank aan het initiatievenfonds, professionele begeleiding gegeven. Zo kon zij samen met de vrijwilligster/trainster de groepslessen begeleiden en samen individuele instructies geven aan de deelneemsters. Het achterliggende doel is de vrijwilligsters te enthousiasmeren en de deelneemsters individuele tips te geven. Dit is vervolgens vastgelegd, zodat hierop voortgeborduurd kan worden. In het eindverslag zijn aanbevelingen gegeven.

Het algemene beeld is dat de Buurtfitness een prachtige plek is voor specifieke doelgroepen. Ongeveer 80 met name vrouwen van Marokkaanse en Turkse komaf sporten hier zeer laagdrempelig. Sportieve en sociale aspecten komen samen. De begeleiding is in handen van dames uit de wijk met inmiddels goede kennis van zaken. Sinds kort zijn er 2 doelgroepen bijgekomen: op woensdagmiddag een jonge meiden groep en op woensdagochtend een groep met voornamelijk ‘autochtone’ Utrechtse vrouwen.

In een aantal groepen zijn nog plaatsen vrij.

Verzoek aan potentiële doorverwijzers: als je patiënten wilt doorverwijzen, laat ze dan eens een kijkje nemen in buurthuis de Uithoek, 2de Daalsedijk 2. Vooral als het gaat om de hierboven beschreven groepen vrouwen. Zij kunnen in een veilige, gezellige omgeving aan hun gezondheid werken.

Voor meer informatie kun je contact opnemen met coördinator Liesbeth Meijns, via: liesbethmeijns@mekaarutrecht.nl.

 

12 juni 2017

Cursus hardlooptechnieken

Mascha heeft vorige week de cursus ‘hardlooptechniek analyse en instructie als interventie bij blessures’ gevolgd. Fouten in het looppatroon kunnen blessures veroorzaken. Door middel van het maken van video beelden kan het looppatroon worden geanalyseerd en zo nodig worden aangepast. Dit voorkomt en verhelpt zo blessures. Wil je ook eens inzicht in de manier waarop je hard loopt? Maak dan een afspraak bij ons!

07-06-2017

Praktijkuitje

Naast het werken met onze patienten ook tijd voor ontspanning. Met de collega’s van praktijk de Straatweg uit eten in het restaurant met de toepasselijke naam van de Straat. We hadden een gezellige avond

14-03-2017

Onze nieuwe collega Mascha de Vries

Ik ben in 2003 afgestudeerd als fysiotherapeut aan de hogeschool in Utrecht. Daarvoor heb ik de opleiding gezondheidswetenschappen aan de universiteit in Maastricht afgerond.

Ik woon in Utrecht en heb 2 kleine kinderen. Mijn hobbys zijn sporten (functionele training op de sportschool), het theater, lezen en reizen.

Hiervoor heb ik 10 jaar gewerkt bij verschillende onderdelen van defensie als militair fysiotherapeut.

Het afgelopen jaar heb ik een jaar bij een andere fysiotherapie praktijk in Utrecht gewerkt. Hier ben ik weg gegaan om een lang gekoesterde droom uit te laten komen. Namelijk om 3 maanden met mijn gezin te reizen door Mozambique, Tanzania en Nieuw Zeeland. Een pracht ervaring!

Ik heb verschillende opleidingen gedaan zoals Cyriax, Mulligan en Dry Needling. Dit zijn behandel methodes die op een brede groep patiënten toepasbaar is. Bij dry needling worden spieren door middel van een speciale techniek aangeprikt en raken daardoor snel en langdurig ontspannen. De meeste affiniteit heb ik met rugklachten en algemene blessures.

Het leuke aan het vak fysiotherapie vind ik het samenwerken met mensen. Daarin is het leuk om mensen te helpen, motiveren en samen naar een einddoel toe te werken. En gezelligheid tijdens de behandeling hoort daar ook bij!

Ik heb er veel zin in om nu bij de Straatweg aan de slag te gaan!

04-03-2017

Basis Life Support en gebruik AED

Onder  deskundige leiding van Hans Stevens kregen alle hardlooptrainers van OSM’75 een praktische cursus reanimeren. Ook werd er geoefend in het gebruik van de AED.  Judith volgde deze cursus waarbij gebruik werd gemaakt van de nieuwste poppen met digitale feedback over de juiste manier van hartmassage en beademen. Zeer nuttig en jaarlijks herhaald.

01-02-2017

Medische begeleiding Start to Run in Loenen

In januari is de eerste cursus Start to Run in Loenen gestart in samenwerking met OSM ’75 uit Maarssen. Op 1 februari zal Judith een presentatie geven over blessurepreventie en blessurebehandeling voor alle cursisten. Want helaas ontstaan er bij hardlopen vaak blessures. Na afloop is er de mogelijkheid persoonlijk advies te vragen.

10-12-2016

Judith ontvangt diploma als Bootcamptrainerdiplomauitreiking

Na een 3-daagse cursus van Start2move is Judith gediplomeerd bootcamptrainster. De lessen bestonden uit theorie en veel praktijk; masterclass lessen door de instrukteur en zelf les geven aan kleine groepjes. Met deze extra kennis zal Judith tijdens de sportuurtjes uitdagender kracht en cardio kunnen trainen; goed bekend zijn van mogelijke blessures en blijft ze zelf ook lekker fit.

07-12-2016

Borrel ter ere van 2 jubilea

Woensdagmiddag 7 december gaf praktijk de Straatweg een borrel ter ere van 30 jaar werken van Judith op dit adres. En Anton was op 25 november 25 jaar in dienst. Dit was genoeg reden voor een borrel waar 50 genodigden op af kwamen. Onder het genot van een drankje en hapje kon men genieten van live muziek door Filip Vácha en Japer ten Houten.

01-09-2016

Na ruim 2,5 jaar is Brigitte van IJsseldijk gestopt met werken bij praktijk de Straatweg

Haar reactie; “Ik heb er met veel plezier gewerkt en heb er ontzettend veel voor terug gekregen. Ik ben binnen de fysiotherapie een andere richting op gegaan namelijk het begeleiden van mensen met kanker. Een nieuwe uitdaging in mijn cariere waar ik ontzettend veel zin in heb. Ik wil via deze weg Judith, Anton, Liesbeth en iedereen die naar de praktijk kwam bedanken voor de leuke tijd! Groetjes, Brigitte”  

Brigitte van Ijsseldijk

26-04-2016

Medische ondersteuning van de Roparun
De 25e Roparun zal 14 mei 2016 van start gaan. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 km lang. Het doel is geld ophalen voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Het team bestaat uit 8 lopers, 4 fietsers en veel mensen eromheen voor de verzorging van vervoer, eten, logistiek. De meeste zijn medewerkers van het hoofdkantoor van de Rabobank.
Onze fysio- en manueel therapeut Judith Blankstein zal het team “Bank Runners” (291) medische begeleiding geven!

25-02-2016

Samenwerking diëtist en bekkenoefentherapie bij functionele buikklachten
Functionele buikklachten zijn klachten waarvan geen medische oorzaak bekend is maar die de kwaliteit van leven behoorlijk kunnen belemmeren. Afhankelijk van de ernst, frequentie en aard van de klachten wordt een (groot) deel van de functionele buikklachten gediagnosticeerd als ‘prikkelbare darmsyndroom’.

Diëtist Vivian Meijer van http://www.dieetplaneet.nl  en bekkenoefentherapeut Liesbeth Vermeer zijn een samenwrking met Vivian 2samenwerking aangegaan voor een gezamenlijke aanpak.
De diëtist analyseert uw eetpatroon en kijkt naar mogelijke overgevoeligheden voor voedingsbestanddelen en maakt in overleg met u een plan. Bekkenoefentherapeut Liesbeth Vermeer geeft ademhalings- en ontspanningsoefeningen, beweegadviezen en adviezen voor toiletgedrag. Spanningsklachten spelen vaak een rol bij functionele buikklachten, daarom is het belangrijk om goed te leren ontspannen. Een goed ademhalingspatroon zorgt voor een natuurlijke “massage” van de darmen. Er vindt regelmatig overleg plaats tussen de diëtist en de bekkenoefentherapeut,  zo nodig wordt contact opgenomen met uw arts.

Meld u aan bij Liesbeth Vermeer met vragen;
Mobiel: 06 – 55 80 54 82
Email: 
info@oefentherapiecesarasw.nl
Website: http://www.oefentherapiecesarasw.nl

10-02-2016

Fittesten in buurthuis de Uithoek
Praktijk de Straatweg heeft op 10 februari in buurthuis de Uithoek meegewerkt aan het afnemen van fittesten. Samen met Harten voor Sport zijn ruim 30 personen getest op hun gezondheid en fitheid. Aansluitend daarop werden de uitslagen besproken met gezondheidsvoorlichtsters van de gemeente.  De deelneemsters kregen advies over event nader huisartsenonderzoek (bijv. te hoge bloeddruk), starten met sporten (bijv. deelname aan de Buurtfitness), gezonder eten of een bezoek aan de fysiotherapeut (bijv. knieklachten waardoor sporten momenteel niet kan).

De volgende testen worden tijdens de Beweegweek in september afgenomen.

Fittsten 10022016 2

25-01-2016

Blessures bij paaldansen
Paaldansen is een van de snelst groeiende sporten op dit moment. Deze stijging komt omdat paaldansen hartstikke leuk is en eigenlijk een ideale work-out is. Naast dat vrijwel elke spier in het lichaam getraind wordt zijn er continue paaldansen2uitdagingen door de grote variatie aan oefeningen. Hierdoor wordt de training niet eentonig en is het paaldansen een boost voor het zelfvertrouwen als je weer een nieuwe oefening onder de knie krijgt. Helaas ontstaan door de toenemende belangstelling en de intensieve trainingen naast blauwe plekken ook blessures.

In samenwerking met Amanda de Caluwe, in januari heeft zij haar eigen dansstudio geopend in de Meern, heeft praktijk de Straatweg zich verdiept in het paaldansen. Welke blessures liggen op de loer en hoe zijn ze te voorkomen? Welke lenigheid- of krachtoefeningen zijn nodig om veilig aan de pole-trainingen mee te kunnen doen? Hoe verzorg je je spieren na een intensieve training?

Neem voor vragen contact op met Judith Blankstein
Meer informatie over paaldansstudio ADC; 
http://www.studioadc.nl

22-12-2015

Fysio praktijk_2aVanaf 1 januari 2016 gaan wij samen verder onder één dak. Fysiotherapiepraktijk de Straatweg en Oefentherapie Cesar op Amsterdamsestraatweg 244.

Fysiotherapie:
Telefoonnummer: 030-2441416
Email: info@fysioasw.nl

Oefentherapie Cesar:
Telefoonnummer: 06-55805482
Email: info@oefentherapiecesarasw.nl

 31-10-2015

De praktijk heeft mee gedaan op zaterdagochtend 31 oktober meegedaan aan een hardloopevenement in het Julianapark. Dit evenement werd georganiseerd om aandacht te vragen voor huiselijk geweld en (kinder-) mishandeling. De organisatie was in handen van het Buurtteam, Stichting Veilig Thuis, Me’kaar en hardlooptrainer Marcel Uppelschoten. Ondanks het zware thema was het een prachtige zonnige loop door het Julianapark in herfstkleuren met na afloop lekkere gezonde hapjes en drankjes.

     Julianaparkloop 31102015 aJulianaparkloop 2

14 -10-2015

SOLK-training door Anton Vácha, Liesbeth Vermeer en Judith BlanksteinSOLKtraining 2
Deze bijscholing, georganiseerd door en voor de wijk Noordwest, was bedoeld om een betere samenwerking te bewerkstelligen tussen huisarts, huisartsassistent, beweegtherapeut en het Buurtteam. Speciaal voor patienten waarbij naast lichamelijke klachten ook problemen bestaan op gebied van bijvoorbeeld huisvesting, schulden, in de familie of op het werk. De klachten en problemen versterken elkaar. Samen met de patient op zoek naar de verbanden en zo nodig samen met andere hulpverleners het geheel aanpakken werkt het beste.

Oktober 2015

Bijscholing over duizeligheidsklachten door Anton Vácha.
Duizeligheid kan veel verschillende oorzaken hebben. Als de klachten veroorzaakt worden door een stoornis in het evenwichtsorgaan of door een afwijkende spierspanning in de diepe nekspieren, zijn deze goed behandelbaar door onze speciaal geschoolde fysiotheapeut Anton Vácha. 

Op de verwijzing van de neuroloog kunnen termen staan zoals: perifere vestibulaire of cervicogene duizeligheid, BPPD en als therapie; habituatietraining. Voor Anton direct reden voor een effciënte en goede behandeling. 

23-06-2015

Zin in een massage?        Dat kan nu ook in onze praktijk!
WilmaPatienten vragen ons wel eens of ze bij ons ook terecht kunnen voor een massage. Soms als aanvulling op de behandeling, soms ter ontspanning in stressvolle perioden. Vanaf nu kunt u een afspraak maken bij Wilma Wormgoor, zij masseert in onze praktijk.
Tijden: In onderling overleg; overdag, avond of in het weekend.
Prijs: 30 min: €31      45 min: €41     60 min: €52
De massages worden niet door uw ziektekostenverzekering vergoed.
Afspraak maken: bel: 06-23989157 of mail: wilmawormgoor@gmail.com

04-06-2015

Uitbreiding van het team.
NaamloosSinds mei 2015 werk ik, Liesbeth Vermeer, samen met praktijk de Straatweg. Naast de oefentherapie Cesar, voor volwassenen en kinderen, heb ik een aantal specialisaties;

 • Behandeling van bekkenklachten tijdens en na de zwangerschap
 • Adem- en ontspanningstherapie van Dixhoorn
 • Oefentherapie op haptonomische basis

Ik werk nu ook nog  in mijn praktijk Zuilen op de Koppestokstraat 64 maar in de loop van 2015 zal ik mijn praktijk verhuizen naar de Amsterdamsestraatweg 244.

03-01-2015

AfsprakenApp.
Vanaf 15 januari 2015 gaan wij gebruik maken van een AfsprakenApp. Wat betekent dit voor u als patiënt?

 • Bij inschrijving vragen wij uw e-mail adres en 06-nummer. U ontvangt dan een SMS-je met een link naar onze eigen app. Voor een iPhone of Android telefoon is de AfsprakenApp te downloaden. voor andere smartphones is er een mobiele site versie. Deze mobiele site is ook via de pc te AfsprakenAppgebruiken: http://www.afsprakenapp.nl/site
 • Met de app kunt u uw afspraken bekijken.
 • Ontvangt u herrineringen voor uw afspraken, ook als u de app niet gebruikt. In dat geval ontvangt u een reminder via SMS of e-mail.
 • Het afmelden voor berichten kunt u zelf doen. Ga naar http://destraatweg.afsprakenapp.nl en druk op Afmelden afspraakreminders.

26-11-2014

Scholing Core stability.
Door bijscholing in de core stability (rompstabiliteit) hebben we als praktijk meer inzicht gekregen in het waarom en meer variatie in de uitvoering van rompstabiliteitsoefeningen. Deze oefeningen dragen bij aan verbeterde houding, verbeterde (sport-)prestaties en preventie van (sport)blessures. Vraag gerust naar de juiste oefeningen voor thuis of op de sportschool.

 23-09-2014

BeweegWeek van start in De Speler
Gezond en sportief actief in Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd
In de wijken Ondiep, Zuilen en Pijlsweerd wordt van 28 september tot en met 5 oktober week weer een BeweegWeek gehouden. De hele week zijn er allerlei gratis sport- en dansactiviteiten voor jong en oud in wijkgebouwen, bij sport- en dansscholen en bij verenigingen. De feestelijke aftrap is op zondag 28 september van 12 tot 17 uur in en om wijkgebouw De Speler in het Thorbeckepark.

De BeweegWeek is een gezamenlijk initiatief van verschillende sportverenigingen, gemeente, welzijns- en gezondheidsorganisaties uit de wijk Utrecht Noordwest. Het is de derde keer dat de BeweegWeek wordt georganiseerd. http://www.beweegweek.nl.

04-09- 2014

Onderzoek naar behandeling van knie en/of heupartrose.
Vanaf september 2014 werkt onze praktijk mee aan een onderzoek voor mensen met knie en/of heupartrose van het NIVEL (Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg). In dit onderzoek wordt gekeken of een online beweegprogramma in combinatie met fysiotherapie het functioneren van patiënten met artrose verbetert ten opzichte van alleen fysiotherapie. Het onderzoek loopt tot december 2014. Indien u in aanmerking komt voor dit onderzoeksprogramma zal dit met u overlegd worden en alleen met uw toestemming worden uitgevoerd.

26-08-2014

Beweegweek.
Voor het derde jaar op rij wordt in september de Beweegweek georganiseerd als onderdeel van het ‘Leefstijl-Ondiep’ traject. Zondag 28 september vindt de kick-off plaats waarbij workshops en clinics worden georganiseerd door verschillende sportaanbieders in buurthuizen, sporthallen, sportverenigingen en eerstelijns zorgorganisaties.  Er zijn veel leuke activiteiten voor jong en oud. Op die dag kunt u ook uw gezondheid laten checken met een uitgebreide test: BMI, vetpercentage,  buikomvang, bloeddruk, bloedsuikerspiegel en een conditietest.  

Doel van de Beweegweek is het stimuleren van een passend sport- beweegaanbod voor jongeren, volwassenen en ouderen met aandacht voor een gezonde leefstijl.
Voorafgaand aan de Beweegweek wordt op verschillende locaties promotie gemaakt met informatie, kleine gezondheidscheck en adviezen over een gezonde leefstijl.  
De locaties zullen zijn:

 • Zondag 31 augustus: rommelmarkt Ondiep
 • Zaterdag 6 september: Braderie Amsterdamsestraatweg
 • Vrijdag 26 september: na het vrijdaggebed in een moskee op de Royaards van den Hamkade.

Voor meer informatie:http://www.beweegweek030.nl 

Beweegweek

01-04-2014

Vertrek van Wilma Driehuis

Na 34 jaar Amsterdamsestraatweg heb ik per 1 april de deur achter mij dicht getrokken en is het tijd voor een volgende stap.
Als net afgestudeerd fysiotherapeute ben ik in 1978 in de praktijk van dokter Strikwerda komen werken, op nr. 237A (boven de Cyberwas ), later is Jan Knegjens mijn werkgever geworden, wij zijn toen verhuisd naar nr. 244. Vanaf 1991 zijn Judith Blankstein en ik de maatschap gaan runnen.
Veel jaren Amsterdamsestraatweg dus, met veel patiënten , veel verhalen, lief en leed. Met veel plezier heb ik dit “mensenwerk “gedaan.
Ik dank alle patiënten , verwijzers en collega’s voor het vertrouwen wat ik al die jaren heb mogen ervaren en de samenwerking. En ik wens het team Straatweg veel succes en een gezonde toekomst!     

Wilma   

04-04-2014

Cursus Gezond Gewicht voorjaar 2014

Vanaf 10 april start de cursus Gezond Gewicht in samenwerking met de afdeling Volksgezondheid gemeente Utrecht en de Buurtfitness. In de cursus staat het aanleren van een gezonde leefstijl centraal. U leert hoe u door meer  bewegen en gezond eten kunt werken aan uw gewicht en gezondheid. De cursus zal bestaan uit verantwoord sporten 2 x per week bij de Buurtfitness en voorlichting over gezonde voeding en wat het verband is tussen teveel eten en emoties.  Het sporten wordt medisch begeleid vanuit onze fysiotherapiepraktijk. De cursus is uitsluitend voor vrouwen bedoeld en start op 10 april in Buurthuis de Uithoek, 2e Daalsedijk 2B Utrecht. Voor informatie of aanmelding kunt u contact opnemen met Asli Dogan 030-286 3508 of mailen naar j.gootzen@utrecht.nl.

27-02-2014

Nieuwe medewerker

Ik ben Brigitte van IJsseldijk en sinds 3 jaar afgestudeerd als fysiotherapeute. Sindsdien werk ik in een particuliere praktijk in Nieuwegein. Vanaf maart ga ik therapeute Wilma Driehuis vervangen in de praktijk, waar ik ontzettend veel zin in heb.

Na mijn afstuderen heb ik mij voornamelijk gericht op het trainen en begeleiden van zowel individuele patiënten als groepen. Door middel van cursussen heb ik mij verder ontwikkeld in het behandelen, revalideren en begeleiden van oncologische (= kanker) patiënten. De fysiotherapeutische invloed bij deze patiënten categorie komt steeds meer op de voorgrond te staan en neemt een belangrijke plaats in bij de algehele behandeling bij oncologische patiënten. Daarnaast heb ik ervaring op gedaan in het opstellen van trainingsschema’s en revalidatietrajecten na bijvoorbeeld een nieuwe knie of heup.

In mijn vrije tijd doe ik graag veel aan sport. In de zomer train ik voor het NK vlet roeien waarbij ik vorig jaar met mijn team zelfs Nederlands kampioen ben geworden. Daarnaast zit ik bij de Reddingsbrigade in IJsselstein en fitness ik regelmatig, waar ik veel plezier aan beleef. Verder vind ik het leuk om in de zomer strandwacht te lopen op Texel en ben ik vrijwilliger bij de Kindervakantie week in IJsselstein. Vanaf maart zal ik vaker in de praktijk te zien zijn, dus tot snel.

08-01-2014

Op 8 januari 2014 sloot Judith Blankstein met succes de 4-daagse bijscholing Meten en Verslagleggen in de praktijk af. Deze scholing werd verzorgd door het Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie. Door deze scholing kan relevante klinimetrie worden ingezet om het onderzoek en de behandeling efficiënt en transparant te maken. Ook worden zo nodig filmpjes met de smartphone van de patient gemaakt om bewegingen en oefeningen te kunnen laten zien als aanvulling op een gerichte behandeling.

 04-12-2013

Op 4 december heeft onze praktijk zich aangesloten bij de préGEZ de Watertoren. Bij de geïntegreerde eerstelijnszorg (GEZ) werken verschillende disciplines uit de eerste lijn structureel met elkaar samen. Onze préGEZ bestaat uit huisarts Berthon Rikken, apotheker Huib Klaasen, fysiotherapeut Renson Passé en onze praktijk. Het doel is efficiëntere samenwerking om de wijk Ondiep beter van dienst te kunnen zijn.

05-10-013

Lokatie de Speler, Thorbeckelaan 18. wilma driehuis werkte mee aan de Gezondheidschecks. Hiermee werden de bewoners van Ondiep persoonlijk getest op hun gezondheid en conditie.

Meer informatie: www.beweegweek030.nl

Maart 2013

In de eerste week van maart heeft onze praktijk meegewerkt aan het afnemen van conditietests/gezondsheidschecks tijdens de Beweegweek op locatie de Speler, Thorbeckelaan in Ondiep. Deelnemers kregen op basis van deze check een leefstijladvies.

Ook is er meegedaan aan het lunchwandelen naar de Speler vanuit onze praktijk door een groep patiënten onder leiding van Judith Blankstein. In de Speler kreeg men een interessante lezing van een diëtiste en een gezonde lunch aangeboden.

lunchwandelen naar de Speler

 Januari 2013

Wilma Driehuis heeft deelgenomen aan een 5-daagse nascholingscursus “adem en ontspanning”. Een cursus gericht op ademhalings- en spanningsklachten, zoals hyperventilatie en COPD. Wilma leerde oefeningen gericht op het vrijgeven van de adembeweging zonder te sturen. Hierdoor ontstaat meer ruimte voor adem en ontspanning.

 September 2012

Fysio- en manueel therapeute Judith Blankstein heeft op 13 en 14 september een twee-daagse cursus  Medical Taping gevolgd bij het MTC cursuscentrum in Amsterdam. Vanaf heden kan de behandeling ondersteund worden met deze specifieke manier van tapen. Bijvoorbeeld bij sportblessures, houdingscorrecties, langdurige zwelling van gewrichten, littekenklachten etc. De eerste keer wordt er gratis proef getaped, daarna wordt een materiaalbijdrage gevraagd. Enkele zorgverzekeraars vergoeden de extra kosten van Medical Taping.

Preventieve tape tegen knieschijfpijn van beide benen tijdens skivakantie

September 2012

Op zaterdag 1 september presenteerde onze praktijk zich op de jaarlijkse braderie van de Amsterdamsestraatweg. Door het zonnige weer en de bekendheid van deze braderie was er veel belangstelling. Geïnteresseerden konden bij onze kraam, zie foto, informatie krijgen over het aanbod van onze praktijk. Binnen kon men een verzekeringscheck doen, een gezondheidstest laten afnemen of gewoon een kijkje nemen in de behandelruimtes en sportzaal.