Adem- & ontspanningstherapie: Methode van Dixhoorn

Klachten kunnen ontstaan  door een verkeerd houdings- of bewegingspatroon maar ook als na een periode van extra drukte of spanning het spanningsniveau niet terugkeert naar zijn oorspronkelijke staat. Het lichaam herstelt zich daardoor onvoldoende en kan bij het aanhouden van spanningen een voedingsbodem worden voor vage onbegrepen klachten.
Het opgelopen spanningniveau raakt misschien vertrouwd, maar je slaapt minder goed, raakt vermoeid of je concentratie wordt minder.

Aanhoudende spanningsklachten kunnen leiden tot een scala aan klachten, variërend van hoofdpijn, nek- en schouderklachten, rugproblemen, angst- en paniekaanvallen, duizeligheid, in de war zijn, hyperventilatie en benauwdheid.
De adem- en ontspanningstherapie methode van Dixhoorn gebruikt een dynamische vorm van ontspannen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de samenhang tussen de beweging van de wervelkolom en de ademhaling. Door dit te benutten verbeteren de lichaamshouding, adembeweging en verminderen mentale spanningen.

Voor meer informatie; http://www.methodevandixhoorn.com

Adem- & Ontspanningstherapie wordt (gedeeltelijke) vergoed vanuit de aanvullende verzekering van de zorgverzekeraar.

ontspanningsoefening

Liesbeth Vermeer, oefentherapeute Cesar.  Registratie bij de AOS (Adem- en Ontspanning Stichting) en lid van de VDV (Van Dixhoorn Vereniging).