Oefentherapie Cesar

Oefentherapie Cesar
Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode, gericht op het opheffen en voorkomen van klachten als gevolg van een onjuist houdings- en bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde afwijking of ziekte.
Een oefentherapeut maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook krijgt u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, (over)belasting en spanningen. Samen met uw oefentherapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten.
Uw oefentherapeut begeleidt en traint u in het aannemen van een gezondere houding. U wordt zich bewust van negatieve gewoonten en leert deze te doorbreken. Uiteindelijk bent u in staat om zelf te zien, te voelen en te beoordelen of uw houding en bewegingen juist worden uitgevoerd.

Bekkenoefentherapie
Naast algemeen oefentherapeut heb ik de specialisatie bekkenoefentherapie, ik ben opgenomen in het kwaliteitsregister bekkenoefentherapie (2019).
Pijnklachten in het bekkengebied kunnen ontstaan tijdens of na een zwangerschap, te zware handelingen, een val, maar ook door langdurig een verkeerde houding aan te nemen. De klachten bevinden zich in het gebied van de lage rug, het stuitje, billen, liezen, het schaambeen en het gebied rondom de heupen. Soms is ook de bekkenbodemfunctie verstoord, wat invloed kan hebben op het plassen, de ontlasting en geslachtsgemeenschap.
Samen met de oefentherapeut gaat u aan de slag zodat de bekkenklachten verminderen met als doel een blijvend resultaat.

Neem contact op met Liesbeth Vermeer
info@oefentherapiecesarasw.nl
06 55 80 54 82

Naamloos